Probleem per orgaan

Probleem per orgaan

Problemen thv de nier


Je kan pijn hebben ter hoogte van de flank (net onder de ribben), wat kan wijzen op een probleem van de nier. Pijn in de nierstreek treedt op als de urine niet goed van de nier naar de blaas vloeit, door bijvoorbeeld een niersteentje dat de urineleider blokkeert. Ook bij een opstijgende urineweginfectie vanuit de blaas kan er hevige pijn in de flank optreden, dit gaat gepaard met koorts en algemeen onwelzijn. Wanneer je bloed plast is het belangrijk de nieren te onderzoeken op aanwezigheid van een niertumor, dit geeft evenwel geen pijnklachten.


Problemen thv de blaas


De blaas kan bron zijn van verschillende klachten, blaaspijn bij infectie of blaaspijnsyndroom (chronische ontsteking zonder bacteriën); overactieve blaas met veelvuldig plassen of een onderactieve blaas met veel of weinig plassen. De blaas kan ook verzakken met een drukgevoel vaginaal.


Problemen thv de prostaat


De prostaat kan problemen veroorzaken vanaf de leeftijd van 45-50 jaar, vanaf dat moment begint de prostaat toe te nemen in volume, wat ervoor kan zorgen dat je een minder krachtige of onderbroken straal, meer moet gaan plassen, je plas moeilijker kan ophouden,…

Daarnaast kan een acute prostaatinsteking een pijnlijk warm gevoel geven tussen de benen en gepaard gaan met koortsaanvallen en algemeen onwelzijn. Een chronische prostaatontsteking kan langdurige vage klachten geven.

Een prostaattumor geeft weinig klachten, maar wordt meestal vastgesteld door een oplopende PSA-waarde in het bloed en/of het vaststellen van een verharding ter hoogte van de prostaat bij het klinisch onderzoek.


Problemen thv geslachtsorgaan


Een veelvoorkomend probleem ter hoogte van de penis is een vernauwde voorhuid, dit kan pijnlijk zijn vooral bij erecties.

Er kan ook pijn optreden ter hoogte van de penisschacht met het ontstaan van een kromming (ziekte van Peyronie).

Seksueel overdraagbare aandoeningen bij de man uiten zich vaak door letsels ter hoogte van de huid, zoals genitale wratten of blaasjes bij herpesinfectie.

Erectiestoornissen kunnen zich op verschillende manier uiten, het kan moeilijker zijn een erectie te verkrijgen of te behouden, er kan sprake zijn van vroegtijdige ejaculatie,…


Vaginale pijnklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, er kan sprake zijn van oppervlakkige pijn uitwendig (vulvodynie) of een inwendige pijn bij een te hoge spanning van de bekkenbodemspieren. Er kan daarentegen ook sprake zijn van te zwakke bekkenbodemspieren met blaas- en/of darmverzakking tot gevolg.


 


Contactgegevens

Krijgslaan 118
9000 Gent
093/10 80 30
info@mijnuroloog.be
Plan een afspraak in
Privacy policy

Consultaties

Maandag 09:00-19:00
Dinsdag (UZ Gent) 09:00-17:00
Woensdag 09:00-19:00
Vrijdag 08:00-13:00
Zaterdag* 09:00-12:00

Copyright MijnUroloog © All Rights Reserved