Over Dr. Goessart

An-Sofie is niet alleen actief in de klinische praktijk, maar heeft ook een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en educatie.

over

uroloog goessaert over

An-Sofie Goessaert is een toegewijde uroloog, waarbij ze zich hoofdzakelijk richt op de behandeling van functionele aandoeningen van de urinewegen en geslachtsorganen, zoals plasproblemen en erectieproblemen respectievelijk.

Haar bijzondere interesse in de behandeling van plasproblemen vertaalde zich naast haar werk als uroloog in de oprichting van PlasPraat vzw, een informatieplatform over plasproblemen en wat eraan te doen. An-Sofie is de voorzitter en dagelijks bestuurder van deze vzw die ze oprichtte samen met enkele collega’s van UGent en UAntwerpen.

Haar passie voor het urologische vakgebied werd al vroeg duidelijk tijdens haar opleiding aan de Universiteit van Gent, waar ze haar Master in de geneeskunde met grote onderscheiding behaalde in 2011. Na haar initiële studie zette An-Sofie haar opleiding voort met twee jaar voltijds wetenschappelijk onderzoek, gericht op nachtelijk plassen. Dit leidde tot de succesvolle verdediging van haar doctoraat in 2015. Haar verdere training omvatte een specialisatie in algemene chirurgie in het OLV Ziekenhuis van Waregem, gevolgd door een opleiding tot uroloog in het ASZ Aalst en het UZ Gent.

Gedurende haar academische en professionele carrière ontwikkelde An-Sofie een sterke affiniteit voor functionele urologie, wat haar inspireerde om in 2018 als resident functionele urologie te beginnen in het UZ Gent. In 2020 richtte ze haar eigen praktijk op, met als doel urologische patiënten buiten het ziekenhuis te helpen met hun specifieke problemen. Daarnaast blijft zij verbonden aan het UZ Gent, waar ze klinisch consulent is; en is ze toegelaten arts in het AZ Jan Palfijn te Gent.

over

An-Sofie is niet alleen actief in de klinische praktijk, maar heeft ook een indrukwekkende staat van dienst over wetenschappelijk onderzoek en educatie. Ze heeft meer dan 30 publicaties in A1-tijdschriften op haar naam staan en heeft meer dan 40 presentaties gegeven op zowel nationale als internationale congressen. Haar bijdragen aan het vakgebied zijn erkend met verschillende prijzen, waaronder de Swiss Continence Foundation Award.

Naast haar klinische en onderzoeksactiviteiten is An-Sofie ook een actief lid van diverse urologische verenigingen, waaronder de Belgische Vereniging van Urologen (BVU) en de European Association of Urologists (EAU). Haar betrokkenheid bij academisch onderwijs blijkt uit haar eerdere functies binnen de EAU Young Academic Urologists en de ICS Education Committee. Haar klinische en academische interesse vertaalt zich op vandaag via PlasPraat vzw, waar zij zich dagdagelijks voor inzet.

*Mogelijks krijg je voorlopig de bevestigingsmail in je spam.