Wie?

Ik ben An-Sofie Goessaert, algemeen uroloog met bijkomende specialisatie in de functionele urologie (= aandoeningen waarbij de urinewegen en geslachtsorganen niet naar behoren functioneren) en in het bijzonder interesse in plasproblemen.

Mijn studies geneeskunde deed ik aan de Universiteit van Gent, alwaar ik met grote onderscheiding de Master in de geneeskunde met afstudeerrichting ziekenhuisarts behaalde in 2011. Mijn vervolgopleiding ving ik aan met 2 jaar voltijds wetenschappelijk onderzoek rond opstaan om te plassen ’s nachts, dit leidde tot de verdediging van mijn doctoraat in 2015. Ik bekwaamde mij in de algemene chirurgie in het OLV Ziekenhuis van Waregem. Nadien werkte ik als assistent urologie in het ASZ Aalst, om mijn opleiding te vervolledigen in het UZ Gent. Reeds tijdens mijn doctoraat en mijn opleiding tot uroloog had ik een uitgesproken voorliefde voor functionele urologie en kreeg ik de kans mij daar op toe te leggen. In 2018 werd ik erkend als uroloog en startte ik als resident functionele urologie in het UZ Gent. Eind 2019 besloot ik een eigen praktijk op te richten om urologische patiënten buiten de ziekenhuismuren te kunnen helpen met hun problemen.

Gezien mijn voorliefde voor wetenschap en het educatieve in zijn geheel, heb ik de afgelopen jaren op talloze nationale en internationale congressen presentaties gegeven, hoofdzakelijk over opstaan om te plassen ’s nachts. Verder heb ik verscheidene artikels gepubliceerd, enkele prijzen gewonnen, doctoraten begeleid en diverse onderwijsopdrachten uitgevoerd. Ik ben op heden nog steeds verbonden aan Universiteit Gent als academisch consulent voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

U kan mijn volledig CV vinden via deze link.

%d bloggers liken dit: